Бразилският защитник Дани Алвеш заяви, че не се съмнява,  че

...
Бразилският защитник Дани Алвеш заяви, че не се съмнява,  че
Коментари Харесай

Дани Алвеш: Горд съм, че мога да бъда тук, през тези години дадох всичко от себе си

Бразилският бранител Дани Алвеш съобщи, че не се съмнява,  че има какво да даде на националния тим за Световното състезание по футбол, макар че е на 39 години.

Бившият краен защитник на Барселона и Ювентус Алвеш попадна в селекцията от 26 играчи на “селесао " за Мондиала в Катар, само че към момента не е записал игрови минути в шампионата. Това може да се промени в петък, като селекционерът Тите възнамерява промени в състава за последния мач на южноамериканците от група “G ” против Камерун.

" Аз съм доста горделив, че мога да бъда тук. От дълги години съм в тима и съм благополучен, че имам опция да завърша този цикъл като играя на международното състезание. Когато работиш интензивно, посвещаваш се и преследваш това, което искаш, ще отидеш тук-там, за които в никакъв случай не би си помислил. Това е, което животът ми дава ", сподели Алвеш на конференция.

" През всичките ми 16 години в състава дадох всичко от себе си за тима. Животът постоянно възнаграждава хората, които обичат това, което вършат и дават най-хубавото от себе си. Жъна това, което съм посял през тези 16 години. Нормално е хората да се съмняват в това поради възрастта ми или тъй като не съм в най-хубавата си форма, само че на международното състезание не става въпрос да си най-хубавият за клуб, а да имаш най-хубавият миг в шампионата ", сподели още Алвеш.

Бразилският селекционер Тите има вяра, че опитният бранител, който в този момент играе в Мексико за тима на УНАМ, дава отличен образец на по-младите играчи в неговия тим.

" Дани е образец за младите. Той прави всичко на доста високо равнище. Той е доста повече от футбол, доста повече от състезател на терена ", сподели Тите.

Ако играе, 39-годишният Дани Алвеш ще стане най-възрастният бразилски футболист, който взе участие на Световно състезание и ще изпревари 38-годишния Тиаго Силва, който е капитан на Бразилия в Катар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР